Nyhetsbrev apr. 2020
Online vin-tertainment og -ucation
24. april 2020, Sebastian Bredal

Det har vært skrevet og synset en del siste måned om hvordan den nye situasjonen har endret måten vi jobber på i ulike bransjer. Kan hende dette ikke bare er midlertidig, men at vi kanskje har fått et varig skifte, eller i det minste et fint tilskudd til vår levemåte. Vinbransjen er intet unntak i så måte.

På rekordtid har mange aktører kastet seg rundt og tilbudt ulike former for vineventer på nettet. Live-sendinger på facebook, videosnutter på Youtube og dedikerte websites florerer her i Norge og internasjonalt. Produksjonene varierer fra kjøkkenbenk-vlog-formatet til godt utarbeidede manus og flere kameravinkler. Faglig nivå og tematikk går fra lettbent, løst og ledig til underholdende og lærerikt og sågar til høyt akademisk nivå.

Flere presentatører anbefaler at du går til innkjøp av vinene som det snakkes om, slik at du får ta del i den sanselige dimensjonen i tillegg til lyd og bilde. Ganske så fiffig. Polet er heldigvis åpent, og vi har her i Norge mulighet til å skaffe oss langt over 20.000 ulike viner i bestillingsutvalget. Nytt denne uken, er at polet endelig har funnet en løsning for hjemlevering via Posten/Bring. Nå skal det sies, som mange av dere sikkert har opplevd, at polet har gode rutiner for smittevern både for kunder og betjening.

Uansett hvilken kanal du logger på for ditt neste live vinshow så er det viktig at du har utstyret i orden (jada, her kommer salgspitchen…) - sørg for all del at du har gode vinglass! Som regel når man er på "ekte" vinsmaking har restauranten gode vinglass som er vasket og polert skikkelig. På hjemmebane anbefaler vi selvsagt allround-glasset fra Jancis Robinson - og dertilhørende poleringsklut i mikrofiber.

Så - alle som bestiller en en 2-pack eller 6-pack av JRxRB glassene nå ut april-måned får fri frakt samt en poleringsklut med på kjøpet - så lenge lageret rekker. Legg en poleringsklut i handlekurven og bruk rabattkode "reneglass" ved utsjekk.

 

Her er noen eksempler på både underholdende og lærerike aktører som kjører opplegg på nettet:

 

Også produsentene selv produserer videoer og live sendinger, et par eksempler:

Listen over er på ingen måte uttømmende, det er MYE mer der ute!

Vi lurer også inn et lite vintips til slutt, god helg!

Schug Sonoma Coast Pinot Noir 2017
USA, California, kr. 189,90

En vin vi lanserte i januar, men som gikk fort utsolgt - og California er langt unna, så det tok litt tid før den kom inn igjen. Men nå satser vi stort og har nok til alle.

Prisverdig Pinot fra California, da altså. Druer fra vestlige deler av Carneros og Petaluma Gap. Fermentering på stål, modning 9 mnd i store eldre eikefat og ståltanker. Lekker Pinot-karakter på duft, fast og konsentrert.

Kjøp på polet...